Tantora – Catappa Levél

1590 Ft1790 Ft

Más néven: indiai mandulafa levél, ketapang levél
Többszörös előnyei a Catappa levelek használatának:

 •  Enyhíti a stresszt a halak és a garnélák számára. A stressz egy kritikus faktor, amely magas halálozási arányhoz vezet az akváriumi élőlényeknél.
 • Természetes élőhelyükkel azonos körülményeket teremt a halak és garnélák számára. Olyan érzést biztosít számukra, mintha a természetes életterükben lennének.
 • Gazdag tanninokban. Antibakteriális és gombásodás megelőző tulajdonságai vannak, segít csökkenteni a bakteriális fertőzés esélyét és javítja az akváriumi élőlények egészségét.
 • Növeli a szaporodási rátát.

Alkalmazás:
Válassz az akváriumod méreteihez megfelelő méretű Tantora Catappa levelet. Akváriumba helyezés után rögtön elkezdi kibocsájtani a jótékony anyagokat.  A víz sárgás, majd barnás színezetűre vált. A levél 24 órán belül lesüllyed az akvárium aljára és néhány napon belül puhává válik, hogy természetes élelemként szolgáljon a halak és garnélák számára. 5-10 perc főzés után felpuhul és rögtön lesüllyed, így azonnal fogyasztható. A levelek cseréje 2 – 3 hetente ajánlott.

Mennyiség: Nano: 15db, M: 10db, XL: 10db /csomag

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

Tantora Catappa Termékei

A Tantora Catappa termékpalettája 4 termékből áll: Catappa levelek (3 méretben választhatóak: Nano, M és XL), Catappa levél tea filterben, Catappa fakéreg és Cattapa fatörzs, melyek speciálisan akváriumi használatra készültek.

A levelek 3 méretben elérhetőek, a különböző méretű akváriumokhoz:

 • Nano méret: kisméretű akváriumokhoz, egy levél ajánlott 10 liter akváriumvízhez,
 • M méret (10cm – 18 cm): közepes méretű akváriumokhoz, egy levél ajánlott 25 liter akváriumvízhez,
 • XL méret (18cm – 30,5cm): nagyméretű akváriumokhoz, egy levél ajánlott 50 liter akváriumvízhez.

Miért válaszd a Tantorat?

Catappa levelek begyűjtési területe távol esik a légszennyezett nagyvárosoktól. Szennyezett területekről gyűjtött levelek kipufogógázzal szennyeződhetnek. Ez könnyen ellenőrizhető a levél felszínét dörzsölve; a szennyezett levélről fekete por kerül az ujjra.

A begyűjtött Catappa levelek csakis természetesen lehullott levelek lehetnek. A jó levél vörös, sárga, barna színezetű, melyek gazdagok tanninokban. A zölden szüreteltek kifejezetten károsak lehetnek az élővilágra.

A Catappa levelek gombafolt nélküliek, a levél felszínén megjelenő gombafoltok arról tanúskodnak, hogy hosszú idő telt el a levélhullás és a begyűjtés között.

 Különbségek más forrásból származó Catappa levelekkel:

 • Tantora Catappa levelei 24 órán belül begyűjtésre kerülnek levélhullás után.
 • Tantora Catappa levelei kézzel mosottak, fekete por és füst mentesek.
 • Tantora Catappa levelei gombafolt mentesek.
 • Tantora Catappa levelei lapos csomagolásban könnyen tárolhatóak.

A Tantora Catappa levelei prémium minőségűek. Minden levél higiéniai tisztítási folyamaton esik át, sima felületűek, laposak a könnyebb tároláshoz.

Alkalmazás:

Válassz az akváriumod méreteihez megfelelő méretű Tantora Catappa levelet. Akváriumba helyezés után rögtön elkezdi kibocsájtani a jótékony anyagokat.  A víz sárgás, majd barnás színezetűre vált. A levél 24 órán belül lesüllyed az akvárium aljára és néhány napon belül puhává válik, hogy természetes élelemként szolgáljon a halak és garnélák számára. 5-10 perc főzés után felpuhul és rögtön lesüllyed, így azonnal fogyasztható.

A levelek cseréje 2 – 3 hetente ajánlott.

 Tipp:  Azon garnélatenyésztőknek, akik nem kedvelik a barnás színezetű akváriumvizet, csupán természetes alapú eledelként kívánják használni a Tantora Catappa leveleit, 10 – 20 perc forralás után tegyék az akváriumba.