Salty Shrimp – Sulawesi Mineral 8,5

4290 Ft7490 Ft

A Sulawesi Mineral 8.5 egy speciális ásványi anyag keverék amely  8.5-ös pH-ra állítja be az akvárium vizét. Használata során a teljesen ásványi anyag mentes cserevíz (RO , csapadék stb.) visszasózása által létrejövő lúgos pH-jú víz összetétele a Sulawesi garnélák eredeti élőhelyén előfordulóhoz nagyon hasonló paraméterekkel rendelkezik. Tartalmazza az összes fontos ásványi anyagot és nyomelemeket a régióban megtalálható ismert garnélafajok számára. Növeli a víz karbonát és összkeménységét a következő arányban: KH / GH = 0.78 / 1.0.

A Sulawesi garnélák tartása és tenyésztése nagy nehézségekbe ütközik, ezért 2008 és 2011 között a Malili tórendszerhez több felfedezőutat szerveztek annak érdekében, hogy elemezhessék az élőhelyi feltételeket és vízparamétereket. Az eredmények elemzései azt mutatták, hogy alapvető különbségek vannak a vízkémia tekintetében az általánosan ismert típusú tavi vizekhez képest. A fejlesztések eredményeként jött létre a Sulawesi Mineral 7.5 és a Sulawesi Mineral 8.5.

Az könnyebben tartható fajok pl. Kardinális garnéla (Caridina dennerli) mindkét termékkel eredményesen tenyészthető. Az érzékenyebb garnélákhoz (C. spinata, C. harlequin) a hosszú távú sikeres tenyésztés érdekében a  Sulawesi Mineral 8.5 ajánlott, ami gyakorlatilag megegyezik a Towuti tó vízparamétereivel.

Alkalmazás:

A Sulawesi Mineral 8.5-t adagoljuk a cserélni kívánt vízbe, az akváriumon kívül. Szinte teljesen feloldódik, ezt követően a víz használatra kész. A fel nem oldódott darabok is hozzáadhatóak az akváriumvízhez. RO víz, csapadékvíz, stb. esetén a termék körülbelül 7 ° dH és mintegy 220 + / – 40 µS (Mikrosiemens )  vezetőképességűre állítja be a vizet. Körülbelül egy enyhén púpozott kanál (körülbelül 3 grammot) adagoljunk 20 liter vízhez.

Kiszerelés mérete: 110g/230g

Cikkszám: N/A Kategória: