CRS Garnéla

1100 Ft

CRS Caridina logemanni (régebben Caridina cantonensis )

Csodálatos színeik és érdekes mintázataik miatt óriási népszerűségre tettek szert, külön ágát jelentik a garnélák világának. Változatosságuk egyedülállónak számít és a kissé nehezebb tartási körülmények ellenére rengetegen foglalkoznak velük.
Tartásához és szaporításához két fontos dolog nélkülözhetetlen: az aktív talaj, valamint a lágy és savas víz. Az aktív talajból sokféle használható a víz előállítása pedig RO-víz (esőviz, egyéb 0-s víz) visszasózásával ( Salty shrimp Gh+) oldható meg könnyen és hatékonyan.  CRS/CBS-ek esetében 100-140 TDS (4-6 gh) és 6,5-6,9 pH értéket kell beállítani és tartani. A hőmérsékletre érzékenyebbek: 25 °C fok felett már nem érzik jól magukat. Érdemes nagyobb, 50+ literes akváriumot biztosítani nekik, ebben stabilabban lehet tartani a vízparamétereket és a hőfokot. Szaporaságuk kisebb fokú, mint a Neocaridinák gyarapodása.
A CRS/CBS garnélákat mintázatuk alapján osztályokba sorolják, ezek a fehér szín fedettsége és terjedelme alapján kerülnek meghatározásra. Emelkedő értéksorrendben: C-B-A-S-SS-SSS-SSSS osztályú garnélákat különböztetünk meg.
Ezen garnélák S, SS és SSS osztályúak: kiváló minőségű színezettel rendelkeznek

Kategória: