+36 30 / 468 9544      Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bevásárlókosár (0)
 
 


Full blue rili
Shrimpland
Cikkszám:
Értékelés: Még nincs értékelés
400 Ft

Csak nálunk! Prémium minőségű Borneo Wild akvarisztikai termékek.

Full blue rili (tévesen Blue jelly) Neocaridina davidi (régebben N. heteropoda)


Ezen garnéla legvitatottabb része a neve. Rengeteg helyen, külföldi weboldalakon is Blue jelly néven szerepel, szinte mindenki így ismeri, viszont az a név foglalt, egy elég ritka taiwan garnélaváltozat neve. Ez manapság sok félreértést okoz.
Maga a garnéla egyöntetű világoskék színű, élénk és vitális jószág. Tartása egyszerűnek mondható. A magyarországi csapvíz megfelelő a számukra, mert a víz keménységével és kémhatásával szemben nem támasztanak nagy igényeket. Érdemes egy legalább 20-30 literes akváriumot berendezni nekik, és ennek megfelelő szűréssel (pl. szivacsszűrés, akasztós szűrő) ellátni. A hőmérsékletre sem érzékenyek, 20-28  °C fok között jól érzik magukat. Változatos takarmányozás esetén hamar - 4-5 hónap alatt – elérik az ivarérettséget és szaporodni kezdenek. A nőstények a N. davidi fajnál megszokottan picit nagyobbak (2-3 cm-esek) és kicsit erősebb színűek a hímeknél.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
 
www.shrimpland.hu
 
Kövess minket Facebookon és Google+ oldalunkon! Értesülj az újdonságokról!