+36 30 / 468 9544      Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bevásárlókosár (0)

Garnélatartás BorneoWild Kiegészítőkkel

Beleszerettél a Crystal Red garnélák szépségébe?

Többé nem csak álom vagy kilátástalan próbálkozás ezeknek a bámulatosan szép garnéláknak a tartása, és a tenyésztésükhöz sem kell az űrtudományhoz mérhető ismeret. Minden, ami ehhez szükséges, most itt található.

Ha téged is lenyűgöz a szépsége ezeknek a parányi teremtményeknek, amiket Crystal Red garnélaként ismerünk, ha egyszerűen nem tudsz ellenállni a kísértésnek, hogy birtokold őket, akkor köztünk a helyed! Csatlakozz egy nagy és egyre növekvő csoporthoz, akik roppant elkötelezettek, és örömüket lelik ebben a fantasztikus hobbiban.

Elkészíteni és fenntartani egy garnélás akváriumot valóban egyszerű folyamat, amennyiben a víz paramétereit a megfelelő szinten tartjuk. Ez a BorneoWild termékekkel könnyen és egyszerűen megvalósítható. Ebben a cikkben egy egyszerű példát mutatunk arra, hogyan készítsünk el egy garnélás akváriumot, mely otthont adhat néhány különleges és látványos akváriumi növény számára is.

 

Talaj-előkészítő termékek

 

Egy garnélás akváriumnak nélkülözhetetlen elemei az ásványi anyagok és a speciális adalékok, melyek gyorsítják a talaj „beérését” és a stabil vízparaméterek kialakulását. A legfontosabb és legalapvetőbb BorneoWild termékek egy garnélás akvárium indításához: Minerax (ásványi anyagok), Vigor (baktérium aktivitást elősegítő), Bacter Crystal (talaj baktériumkultúra), Humic (segít a GH/PH szintek optimális szinten tartásában).

 

Talaj-előkészítők használata

Szórjuk vékony rétegeket egymásra az előbbiekben ismertetett talajösszetevőkből. A rétegek sorrendje tetszőleges.

 

Talaj behelyezése

 

Ezután következhet a garnélákhoz speciálisan kifejlesztett talaj hozzáadása. Öntsünk óvatosan BorneoWild Shrimp Soil-t az akváriumba. A BorneoWild Shrimp Soil már indításkor tiszta akváriumvizet garantál a szükséges GH/PH paraméterekkel. Ezután a garnélák telepítése már a 3-4.naptól lehetséges.

 A maradék talajt is helyezzük be az akváriumba.

 

Talajréteg formázása

 

A talaj magassága és dőlési szöge ízlés szerint kialakítható, figyelve arra, hogy az akvárium technikai berendezései számára (pl.: fűtés, szűrő, levegőztető) elegendő helyet hagyjunk.

 

Dekoráció kövekkel

 

Igény szerint dekorációs kövekkel is tarkíthatjuk az akváriumunk látványvilágát. A természetes megjelenésű BorneoWild Minerock felületéről folyamatosan nélkülözhetetlen ásványokat bocsájt ki. A BorneoWild Minerock külső felülete kissé morzsolódhat.

 

Növények hozzáadása

 

Ezután kezdjük elhelyezni a gondosan kiválasztott növényeket az akváriumba. Az ültetést nem igénylő fajok úgy, mint a Mini Fissidens, Anubias és Bucephalandra fajok, vagy bármely más moha kőre vagy fára kötözve rendkívül praktikusak, CO2 adagolással és anélkül is tarthatóak.

 

Feltöltésre kész

 

Kész az egyszerű, de professzionális garnélás akvárium.

Most már minden készen áll ahhoz, hogy lassan, óvatosan feltöltsük az akváriumot, bekapcsoljuk a szűrőt és beállítsuk a világítást napi 6-8 órára. Továbbá ajánljuk a Cleanse és Recharge termékeket, melyek biztonságossá és természetessé teszik a vizet a garnélák számára. Használatuk segíthet megelőzni a növények mállását, rothadását, mely tipikus probléma új akvárium indításakor. A Bacter Crystal az akvárium teljes élettartama során segít fenntartani az egyensúlyt, ehhez adagoljuk közvetlenül az akvárium vizébe rendszeresen, az adagolási útmutatónak megfelelően.

Ha nem állandó hőmérsékletű, illetve nem légkondicionált helyiségben tartjuk az akváriumunkat, hűtő vagy fűtő berendezés használata szükséges lehet, mert fontos, hogy az akvárium vize lehetőleg ne haladja meg a 27°C fokot.

 

Szaporodás serkentése

 

Ha növelni szeretnénk garnéláink szaporodásának esélyét, néhány csepp BorneoWild Dance növeli nemi aktivitásukat.

 

Növényeink táplálása

 

CO2 adagolása mellett vagy anélkül is használhatjuk a BorneoWild Ferrum-ot, mely elősegíti a növények növekedését, mindemellett teljesen biztonságosan használható garnélás akváriumunkban.

 forrás: A BorneoWild hivatalos honlapja: http://www.borneowild.com/ 

 
www.shrimpland.hu
 
Kövess minket Facebook oldalunkon! Értesülj az újdonságokról!